Въпреки че фурмите не се считат за супер храна, те

...
Въпреки че фурмите не се считат за супер храна, те
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, ако ядем по 3 фурми на ден

Въпреки че фурмите не се смятат за „ супер храна ”, те са доста близки по състав до нея. Всъщност, оферират в действителност доста изгоди за здравето, тъй че е съвсем належащо да ги вкараме в ежедневното си меню. А фактът, че са сладки и вкусни, ги прави още по-примамливи! Ето какво ще се случи с тялото ви в рамките единствено на седмица, в случай че консумирате по 3 фурми на ден.



Според Джули Гардън-Робинсън, лекар по физика и професор в държавния университет в Северна Дакота, фурмите съдържат химичния детайл бор, който поддържа костите здрави. Друго изследване пък потвърждава, че минерали като фосфор, калий, калций и магнезий, които се намират в сушените плодове, се борят сполучливо с заболявания като остеопороза.



Фурмите се радват и на високо наличие на фибри, което е първият симптом за изрядна храносмилателна система.

8 скъпи приложения на ЛИМОНА



Малките вкусни плодчета съдържат витамин В6, който потвърдено оказва помощ на тялото да създаде серотонин и норепинефрин, виновни за здравето на мозъка. Серотонинът контролира настроението ви, до момента в който норепинефринът се бори със напрежението. Ясно е, че колкото повече витамин В6 одобряваме, толкоз по-добре ще се усещаме освен физически, само че и душевен.

Какво още се случва с тялото ни разберете в iWoman.bg!

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР