Въпреки, че е проектиран в Съединените щати, iPhone се сглобява

...
Въпреки, че е проектиран в Съединените щати, iPhone се сглобява
Коментари Харесай

Тарифите на Тръмп за китайския внос могат да оскъпят доста iPhone

Въпреки, че е планиран в Съединените щати, iPhone се сглобява в Китай и като подобен, след това се изпраща по целия свят, в това число и в Америка. Това прави устройствата уязвими на новите цени, наложени от администрацията на президента Доналд Тръмп по отношение на вноса на китайски артикули.

След като китайският дипломат във Вашингтон разгласи, че страната му е подготвена за комерсиална война, софтуерният бранш се готви за удара.

Ако 25-процентната цена бъде наложена върху iPhone, Apple, мобилните оператори и комерсиалните вериги ще би трябвало да вземат решение дали да трансферират цялото оскъпяване на крайните клиенти. 25 % цена върху iPhone 8 с 64GB ще вдигне цената от сегашните 699 $ на 873 $, до момента в който iPhone 8 Plus с 64GB към този момент ще коства не 799 $, а 998 $. Накрая, iPhone Х с 64GB ще коства на американските консуматори цели 1248 $ вместо досегашните 999 $.

Акциите на Apple паднаха с съвсем три %, когато започнаха спекулациите, че лъскавият смарт телефон може да се окаже пленник на американо-китайските търговски разногласия.

Тарифите на Тръмп към този момент доведоха до реакция от Европейски Съюз. Вероятно ще има и някакви ограничения от страните в Азия, които са наранени, като не е изключено да има отрицателни последствия за щатската стопанска система.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР