Въпреки че е неизбежно, излагането на слънце може да доведе

...
Въпреки че е неизбежно, излагането на слънце може да доведе
Коментари Харесай

Бадемите имат НЕВЕРОЯТЕН ефект върху кожата

Въпреки че е неизбежно, излагането на слънце може да докара до съществени увреждания на кожата, прибързано стареене и изгаряния. Това е по този начин, тъй като UVB лъчите имат малко повече сила от UVA лъчите и имат капацитет да увредят непосредствено ДНК в клетките на кожата. Около 5 % от ултравиолетовите лъчи, които доближават до земята, са UVB лъчи и диаметралният им контакт предизвиква увреждане на най -външните пластове на кожата, известни също като слънчево изгаряне. Освен слънчево изгаряне, тези лъчи могат в допълнение да задействат свободните радикали в кожата, причинявайки ускорено прибързано стареене на кожата.

Противно на общоприетото разбиране, изобилното мазане със слънцезащитни артикули през целия ден, с цел да се избегнат слънчеви изгаряния, не е най -доброто решение. Въпреки че има голям брой способи за възстановяване на UVB устойчивостта на кожата, това, което консумирате всекидневно като част от вашата диета, оказва голямо въздействие върху способността на кожата да понася слънцето. Яденето на избрани плодове, зеленчуци и ядки като бадеми може да даде на тялото ви първични материали за създаване на лична отбрана от слънцето, от вътрешната страна на открито.

Изборът на здравословни храни е в основата на това, което може да повлияе на вродения и обикновен метод на отбрана на кожата от увреждане от излагане на слънце. Въпреки че избягването на дълготрайно излагане на слънце, носенето на защитно облекло и потреблението на местни слънцезащитни артикули са основни тактики за отбрана на кожата от фотостареене, доста откриватели допускат, че диетата на човек може да играе поддържаща роля.

Известни като добър източник на алфа-токоферол, бадемите и храната, приготвени от сурови бадеми, са един от най-хубавите естествени източници на обичания за кожата витамин Е, който оказва помощ за отбрана и възобновяване на кожата от слънчева светлина и UV увреждане. Освен това, бадемите съдържат и здравословни мазнини и е потвърдено, че тези две комбинации придават свойства срещу стареене, които могат да бъдат от изгода за здравето на кожата.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР