Въпреки, че е една от най-популярните и четени книги, Библията

...
Въпреки, че е една от най-популярните и четени книги, Библията
Коментари Харесай

Оценка на списание: Библията е надценена, не си заслужава да се чете

Въпреки, че е една от най-популярните и четени книги, Библията попада в листата на творбите, които са надценени и не е наложително да бъдат прочетени. Това заяви Американското списание GQ.
Според списанието не всички " велики “ книги за издържали инспекцията на времето, добавя БГНЕС.
Група " нескучни писатели “ дружно с екипа на списанието решили да проучват минусите на надценените книги и до подберат с какво да бъдат сменени. В листата с творби, които " не е належащо да бъдат четени ", влиза " Властелинът на пръстените " на Джон Толкин, " Старецът и морето " и " Сбогом на оръжията " на Ърнест Хемингуей, " Спасителят в ръжта " на Джеръм Селинджър, " Приключенията на Хъкълбери Фин " на Марк Твен и Библията.
Според американския публицист Джеси Бол Библията не трябва да бъде наричано " най-прекрасното нещо, създавано в миналото от индивида ". " Тя (Библията) съдържа повторения, несъгласия и нравоучения, глупава е и тук-там е злонамерена ", написа критикът.
Вместо Библията, съгласно Бол си коства да се прочете романа на Агота Кристоф " Дебелата тетрадка ", който споделя за ориста на двама братя по времето на Втората международна война.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР