Въпреки че COVID-19 вече не е във фокуса на хората,

...
Въпреки че COVID-19 вече не е във фокуса на хората,
Коментари Харесай

Ерис: СЗО постави под наблюдение новия подвариант на COVID-19

Въпреки че COVID-19 към този момент не е във фокуса на хората, вирусът продължава да съществува и мутира. Световната здравна организация сложи новия подвариант " Ерис " под наблюдаване.

В Европа, Америка и Азия се повишават случаите на инфектирани с подварианта " Ерис " на ковид. Според вирусолози той се популяризира извънредно елементарно, само че все пак няма причина за паника.

" Мутацията на вируса е предстояща и изцяло естествена реакция ", споделя шефът на здравната организация на Съединените щати доктор Манди Коен:

" Все още имаме едно от най-ниските равнища на хоспитализация на инфектирани с COVID-19. Така че даже 10-процентно нарастване на броя им не е притеснително. Ние сме по-добре готови в сравнение с преди три години, имаме доста повече средства против болестта и ще продължим да живеем с ковид, тъй като той няма да изчезне ", сподели тя.
" Наблюдаваме разновидностите на вируса, следим по какъв начин се популяризира. Ваксините и медикаментите работят против новите разновидности, тъй че всичките ни принадлежности в битката против болестта работят, само че би трябвало да продължим да го следим ", разяснява доктор Манду Коен, шеф на здравната организация на Съединените щати.

Според нея модифицираните ваксини против COVID-19 защищават добре от затруднения, породени от новия подвариант.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР