Въпреки че австрийското председателство, според мен изключително силово, с подкрепата

...
Въпреки че австрийското председателство, според мен изключително силово, с подкрепата
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Пакет ”Мобилност” е едно от най-лошите законодателни предложения


Въпреки че австрийското председателство, съгласно мен извънредно силово, с поддръжката на Германия и Франция, наложи пакета " Мобилност ", съпротивата на 8 страни не е нещо, което виждаш постоянно. Това демонстрира какъв брой неприятно е това предложение. Това сподели за предаването „ Преди всички “ по стратегия „ Хоризонт “ на БНР евродепутатът Андрей Новаков във връзка на измененията в разпоредбите за осъществяване на интернационалните товарни пътни транспорти.

Евродепутатът напомни, че Европейският парламент на два пъти блокира работата по това досие. " Считам, че сега виждаме едно от най-лошите изобщо законодателни оферти, които са представяни за разискване. До такава степен е неприятно това предложение, че в него са включени условия за внедряване на устройства в камионите, които още не са изобретени - те не съществуват “, разяснява Новаков.

„ Това, което ще създадем в Европейския парламент, е, от една страна, да забавим или изобщо блокираме работата по досието, тъй че да не мине в този мандат, а, от друга позиция, в случай че се стигне до вероятно гласоподаване, да внесем такива промени и допълнения, които да отразяват в оптималната степен интереса на българските превозвачи “, добави той и напомни, че пакетът „ Мобилност “ не е реалност към този момент две години с помощта на евродепутатите.

„ Ако се стигне до гласоподаване, считам да внесем предложение, в които водачите въпреки всичко да могат да спят и да почиват в кабините при избрани условия, да могат да правят повече курсове в Европа, без това да попада в обсега на Директивата за командировани служащи. Надявам се да успеем. Затова ще се наложи всички българи да работим под един знаменател, както сме го правили досега, по тематиката “, съобщи евродепутатът.

Пакетът би трябвало да бъде признат по време на румънското европредседателство и Новаков се надява той да бъде „ занимателен или отсрочен за неопределен срок в бъдещето “, изключително поради предстоящите митинги в страната, в това число в Букурещ.

Възможно е да се стигне и до Европейския съд, защото условието за прибиране на водачите на всеки четири седмици „ безусловно опонира с главните права и свободи, които са в основата на Европейския съюз - свободното напредване на хора, артикули и капитали “.

„ Празните курсове на камионите не кореспондират е с пестенето на излъчвания въглероден двуокис “, добави Новаков. Той съобщи, че би отишъл дружно с българските водачи да стачкува в Брюксел срещу пакета.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР