Въпреки чадъра над Нико Тупарев в съда, МВР и прокуратурата,

...
Въпреки чадъра над Нико Тупарев в съда, МВР и прокуратурата,
Коментари Харесай

Арестуваха продуцента Нико Тупарев

Въпреки чадъра над Нико Тупарев в съда, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, въпреки всичко страна има - преди минути известният ефирен продуцент е бил задържан от органите на реда! В момента той се конвоира към постройката на Главна дирекция „ Национална полиция ", където да му се издигнат обвинявания и да бъде притеглен като обвинен за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, като го грози присъда от 10 до 20 години затвор.

По данни от вътрешен източник на Narod.bg, поискал анонимност, Тупарев години наред се е употребил с чадър в правосъдната система и прокуратурата, с помощта на който е правил злоупотреби, които в този момент излизат нескрито.

Припомняме, че такива обвинявания през годините получиха лица като Цветан Василев, семейство Баневи и Десислава Иванчева.

Както към този момент стана ясно, Комисия за защита на конкуренцията се самосезира за осъществените от Тупарев и неговите съдружници Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов огромни източвания на продуцентската компания „ Олд Скул " в Нова ТВ и bTV и образува произвеждане за възбрана на нелоялна конкуренция под номер 389 от дата 14.05.2024г.

Криминалисти и самостоятелни специалисти плануват, че идващите лица, към които прокуратурата и Темида ще се насочат, са точно сътрудниците на Тупарев - Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов, за присъединяване им в огромните разследвани схеми на Тупарев.

От набраните от Комисия за защита на конкуренцията над 400 страници доказателства излиза наяве, че Нико Тупарев, е източвал посредством комплицирана финансово-юридическа скица посредством сложени свои компании милиони левове от телевизионните излъчвания „ Ергенът ", „ Биг брат ", „ ВИП брат ", „ Денсинг старс ", „ Стани богат ", „ Игри на волята ", „ Черешката на тортата ", „ Хелс кичън ", „ Моята звездна кухня със Силвена Роу " и доста други. Разследва се дали самите Нова и bTV са взели участие в лъжливата процедура.

Нико Тупарев е осъществил схемите, по които се работи, със съдружниците си Мая Тодорова и Радослав Тушев във компаниите „ Еф Хикс Камера " ООД и „ Репъблик ъф Кънтент " ООД, където Мая Тодорова и Радо Тушев имат по 20%, а Тупарев 60% и с компанията „ Ту Бай Ту " ООД, където Тупарев партнира с Витомир Саръиванов в съответствие 50/50.

С компанията „ Репъблик ъф Кънтент " ООД и „ Еф Хикс Камера " ООД Тупарев, Мая Тодорова и Радослав Тушев годишно осъществят формата „ Ергенът ", „ Денсинг старс ", „ Стани богат " и „ Хелс кичън " в bTV и Нова, а с „ Ту Бай Ту " ООД Тупарев и Витомир Саръиванов вършат „ Игри на волята " в Нова.

Над 10 година години Нико Тупарев е работил под покровителството и в прикрито партньорство с тв боса Дидие Щосел, заемал шефското кресло в Нова ТВ, а в този момент шеф в групата на bTV.

Французинът прибирал назад от Тупарев бонуси, с цел да разрешава схемата да върви години наред. През последните 15 година по този метод са потънали над 100 млн. лв..

Тупарев представял пред малките екрани доклади с подправено регистрирани разноски, за които тече следствие, като ангажимент на Щосел бил да обезпечи разноските да бъдат признати от чиновниците му и парите да бъдат платени от малките екрани на някоя от обвързваните с Нико Тупарев компании.

Щосел бил индивидът, който против % позволил Националната
лотария на Васил Божков и Тупарев в ефира на Нова телевизия, известна като „ кражбата на века ", за които ще обърнем настрана внимание в последващи наши следствия.

Наскоро Щосел уредил на Тупарев да снима „ Биг брат " в Чехия и „ Стани богат " в Сърбия. В момента подготвяли дружно нов план в Гърция.

„ Пословично правилният " Тупарев има дълга история на провалени партньорства:

- 2008 година се разделя с сътрудниците си в продуцентската компания „ Сиа Адвъртайзинг " - Димитър Митовски, Росен Цанков и Димитър Гочев след скандал за пари.

- 2008 година е изпъден от шуменската компания „ Итал фуудс Индъстри " АД, основател на „ Брускети марети " и „ Ореховките на баба ", като вместо него е признат за съучастник Красен Кюркчиев, отново поради алчността на Тупарев.

- 2010 година основателят на „ Биг Брадър " Ники Николов е изхвърлен от Нико Тупарев от общите им компании след гръмък скандал за пари.

- 2012 година още веднъж поради пари Тупарев изхвърля Румен Луканов от „ Олд Скул ".

- Повече от 25 година Тупарев поради алчността си експлоатира и мами водещия Ути Бъчваров, държейки предаването му „ Вкусно " в негова лична компания „ Еф Хикс Камера ".

- 2018 година Тупарев е изпъден от Национална
лотария от Васил Божков още веднъж поради алчността и „ коректността " му.

- 2019 година Тупарев се разделя с Борислав и Виктор Чучкови, с които е другар от дете, поради пари, като докарва тях и компанията им Чучков Брадърс Студио до банкрут.

- 2022 година Тупарев прецаква най-хубавите си приятелите Иван и Андрей макар лоялността и положителната им работа, и благодарение на Дидие Щосел ги измества от bTV, с цел да им вземе бизнеса през компаниите на Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР