Въпреки агресивни подаквания от страна на привържениците на строгите ограничителни

...
Въпреки агресивни подаквания от страна на привържениците на строгите ограничителни
Коментари Харесай

Как депутатите сами пратиха себе си за зелен хайвер със зелен сертификат

Въпреки нападателни подаквания от страна на последователите на строгите ограничаващи ограничения в обществото ни във връзка на съпротивляващата им се въздушно-капкова болест от ковид, се оказа, че така наречен "зелен документ " не може да спре ентусиазма на депутатите да отидат на работа в Народното събрание. Мярката бе гласувана от множеството национални избраници, само че не може да бъде налагана насила, тъй като не попада нито в закон, нито в Конституцията. Така феновете на силовите, насилствени и крайни начини, останаха с пръст в устата след разясненията на специалисти в региона.

В началото на декември м.г. първо, а след това предложиха без значение едни от други да се влиза в Народното събрание със зелен документ - една прекомерно закъсняла мярка.

Новото болшинство отхвърли предлагането на някогашните ръководещи, само че дни по-късно одобри стартирана същата концепция от Демократична България за следен достъп до постройката, в която "съединението " от дълго време не се отбива.



Мнозинството след бурни разисквания и кавги одобри надве-натри сертифицираният метод. Открито против тази концепция се оповестиха единствено две от парламентарните групи - " " и " ".
Днес стана ясно, че депутатското решение е единствено видимо, а по закон и Конституция никой не може да спре депутатите да извършват своите отговорности, т.е. да вървят на работа и да съставляват тези, които са дали своят вот за тях.
Един от най-уважаваните конституционалисти у нас Проф. Пламен Киров, някогашен парламентарен арбитър и учител по тази дисциплинираност в Алма матер, в детайли и обстоятелствено изясни в ефира на Нова тв що за нелепост са сътворили националните избраници във връзка с зеления документ, който от през днешния ден трябваше да изискват сами на себе си.
"Решението за условие на Зелен документ, е процедурно решение ad hoc /б.а. основано за специфични цели/, то не е в съгласие с нито с правилника на Народно събрание, нито с Конституцията. Нито НСО, нито квесторите могат да спрат достъпа на националните избраници до Народното събрание. В закон не съществува сходна ограничаваща мярка ".

Ето по какъв начин някои депутати дават образец за неефективна и неефикасна работа.

Тези, които предложиха тази мярка, и тези, които я гласоподаваха, пратиха сами себе си за зелен хайвер с този зелен документ. И то по време, когато даже СЗО прикани да повдигане на ограничаващите ограничения във връзка на пандемията, които явно не я нито лимитират, нито стопират. Някои у нас настояват, че посредством документа щели били да реализират по-висока имунизационна покритост! А нека, но едва ли!
Нашенският Ганьо постоянно обича да се прави на по-католик от папата, с цел да прикрива своите комплекси и страхове.
И вместо да търси рационално решение за пандемията, прецаква даже самичък себе си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР