ВАП възлага проверка за качеството на водата в гр. на

...
ВАП възлага проверка за качеството на водата в гр. на
Коментари Харесай

Проверяват качеството на водата в Калофер

ВАП разпорежда инспекция за качеството на водата в гр. на министъра на опазването на здравето и министъра на районното развиване и благоустройството, оповестиха от прокуратурата.
В осъществяване на конституционно закрепените си пълномощия, по реда на член 145 алинея 1 т. 3 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ) за съблюдаване на нормативните актове, регламентиращи ръководството и контрола на водоснабдяването с питейно-битови цели, Върховна административна прокуратура (ВАП) разпорежда инспекция за качеството на водата в гр. Калофер на министъра на опазването на здравето и на министъра на районното развиване и благоустройство.
 ВиК Пловдив уточни повода да няма постоянно вода в Калофер ВиК Пловдив уточни повода да няма постоянно вода в Калофер
Засушаването е повода за проблемите с водата в Калофер. Това е главното умозаключение, което се набива на очи от прессъобщение на ВиК...
Във ВАП е формирана кореспонденция по информация в медиите за некачествена питейна вода в питейния тръбопровод на „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – гр. Пловдив, благосъстоятелност на страната посредством министъра на районното развиване и благоустройството, снабдяващ жителите на гр. Калофер. В информацията, представена от медиите, се загатва, че има непрестанно въвеждане на воден режим в града, жителите недоволстват, че водата е с рисково за здравето качество; че от чешмите тече тиня или изобщо не тече вода. Твърди се, че казусът продължава от години и страната не е подхванала нищо за решаването му.
Възложената инспекцията следва да обясни събитията и предпоставките, свързани с обезпечаване на естественото и качествено водоснабдяване за питейни и битови потребности в гр. Калофер, както и такива, които имат значение за вярното решение на казуса. По време на инспекцията от контролните органи следва да се изяснят и всички други обстоятелства и въпроси, свързани с нарушеното водоснабдяване с питейна вода на гр. Калофер, както и да се предотврати настъпването на нездравословни последствия върху здравето на популацията. В резултат на констатациите на двете министерства следва да се подхващат и всички планувани в нормативните актове административни и административнонаказателни ограничения при установени нарушавания. Ако в хода на работата по случая се бъдат установин и данни за закононарушение, следва де се сезира способената прокуратура и структури на Министерство на вътрешните работи.
Резултатите, нарушаванията на съответните нормативни и други актове, подхванатите ограничения за премахване на нарушаванията и последствията от тях, както и наложените наказания следва да бъдат отразени в отчет, който да бъде пратен във ВАП в най-кратък период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР