Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) вероятно ще успеят да създадат

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) вероятно ще успеят да създадат
Коментари Харесай

ISW: Все още не сме видели видеозаписи от безразборното изтегляне на ВСУ от Авдеевка

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) евентуално ще съумеят да основат нови отбранителни линии покрай Авдеевка, с цел да спрат съветската атака в тази част на фронта. Това се споделя в отчет на основания във Вашингтон Институт за излседване на войната (ISW), предава УНИАН.

На 18 февруари Министерството на защитата в Москва заяви за завладяването на Авдеевка от частите на групировката войски " Център “. От ведомството разясниха, че съветските сили са напреднали с 8,6 километра и не престават с настъпателни интервенции за завладяване на спомагателна територия в Донецка област.

Според съветските военни блогъри ВСУ нямат задоволително готови отбранителни позиции западно от Авдеевка. Предполага се, че това ще разреши на съветските сили да напреднат по-нататък в западната част на Донецка област в изискванията на " суматоха “ и " анархия “ измежду украинците след изтеглянето им от града.

" ISW към момента не е видял видеозаписи на безразборното евакуиране на украинските войски, които биха удостоверили тези съветски изказвания. Институтът чака да види такива видеозаписи, в случай че има всеобщо евакуиране, като се има поради нормалната процедура на съветските медии “, се споделя в отчета на анализаторите.

В същото време боен блогър Руската федерация е на мнение, че широкомащабно раздробяване на Авдеевския фронт е " малко евентуално “, защото украинските войски се отдръпват към авансово квалифицираните отбранителни линии.

Докладът на ISW също по този начин отбелязва, че руснаците, които претърпяха обилни загуби в персонален състав и съоръжение при завладяването на града, евентуално ще доближат кулминационната точка на офанзивата, когато се натъкнат на относително свежи украински елементи, които ще заемат готови отбранителни позиции.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР