Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са смлели в месомелачката на

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са смлели в месомелачката на
Коментари Харесай

Военен експерт: ВСУ са смляли в Бахмут руски части, достатъчни да повторят щурма към Киев

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са смлели в месомелачката на Бахмут съветски елементи, задоволителни за още един взлом на Киев, твърди специалистът на Defense Express, военният анализатор Иван Киричевски, написа. Русия продължава да понася големи загуби на Бахмутското направление и, съгласно специалиста убитите биха стигнали на врага за провеждането на още една стратегическа настъпателна интервенция. Оценките са за 50 хиляди убити руснаци при Бахмут.

" 50 хиляди окупатори - убити или ранени и до 200 танка. Грубо казано, в случай че не бяха унищожили тези войски, то руснаците можеха да ги употребяват за наново нахлуване към Киев. Този триумф, който в този момент се залага при планирането на контранастъплението (на ВСУ, б. р.), може да бъде ненадейно огромен и стремглав, в сравнение с си го представяме в този момент ", акцентира специалистът в ефира на Espreso TV.

Според единия от сюжетите на Киречевски, налице са всички учредения да се допуска, че руснаците ще заседнат на тези позиции, които към този момент са съумели да завладеят за дълго и ВСУ ще продължи да ги смила. " Докато има такава опция, Бахмут ще се държи проведено ", заключи Киричевски.

Въпреки оценките на украински и западни специалисти, съветската войска не стопира опитите да завладее Бахмут. В неделя украинците са отблъснали офанзиви край обитаемоте места Минковка и Орехово-Васильовка. На противников обстрел са били подложени Орехово-Васильовка, Богдановка, Бахмут, Часков Яр, Курдюмовка, Дружба, Майорск, Ню Йорк (в Донецка област, б. р.)

Във ВСУ има безпокойствие, че поради обстрела на снабдителните маршруте към Бахмут от руснаците може да се повтори обстановката с Дебалцево от 2015 година, когато бяха отрязани всички трасета за доставяне и оттегляне. Въпреки това украинската войска тогава съумя да се отдръпна, а частите на ВСУ бяха измъкнати оттова от настоящия командващ на Сухопътните войски ген. Олександър Сирски.

Руската атака против Бахмут наподобява буксува, заяви и Асошейтед Прес с позоваване на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), който проучва най-продължителната сухопътна борба от началото на войната в Украйна.

Руската войска и подразделения на частната военна компания " Вагнер " не престават да извършават сухопътни офанзиви против града, само че няма данни за значителен прогрес, разясняват от интернационалния тинк-танк.

В разбора се цитира представителят на Източната формация на украинските въоръжени сили Сергий Черевати, че боевете в региона на Бахмут са били по-ожесточени тази седмица, в сравнение с през предходните.

Украинските войски не престават да удържат Бахмут за " да завоюват време " за образуване на контраатака против съветските сили в региона на този град в Източна Украйна, който Москва от предишното лято се пробва несполучливо да превземе с цената на тежки загуби, отбелязва Франс прес.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР