Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са атакували позициите на руснаците

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са атакували позициите на руснаците
Коментари Харесай

ВСУ са си върнали изгубени позиции край Авдеевка след успешна контраатака

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са атакували позициите на руснаците южно от Степное, покрай Авдеевка, и са си върнали изгубените по-рано позиции. Военните на Киев са заели позиции и на остров Белогруди на източното (ляво) крайбрежие на река Днепър Херсонска област, се споделя в последния отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

Генералният щаб на ВСУ заяви за несполучливи офанзиви на руснаци край Богдановка, Ивановски, Клещеевка и Андреевка. Също по този начин удостовери, че украинските войски не престават щурмовите интервенции по южния фланг на Бахмут.

Геолокационни фрагменти, оповестени на 4 декември, демонстрират съветски войски, които хипотетично напредват покрай водохранилище северно от Авдеевка. Военни репортери от Русия настояват, че не престават тежки боеве в региона на Авдеевския коксохимически цех и в индустриалната зона.

Генерален щаб на ВСУ заяви за несполучливи съветски настъпателни интервенции източно от Новокалиново и Новобахмутовка, както и покрай самата Авдеевка, Степное, Северное и Первомайски.

Украинските сили неотдавна контраатакуваха покрай Авдеевка и си върнаха изгубените позиции. Геолокационни фрагменти, оповестени на 4 декември, демонстрират по какъв начин украински войски нападат съветски позиции по линиията южно от Степное.

Генерален щаб на ВСУ също твърди, че украинските сили са отбили съветски офанзиви край Маринка и Новомихайловка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР