Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), поради недостиг на личен състав

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), поради недостиг на личен състав
Коментари Харесай

NYT: Украинските войски отстъпват инициативата на Русия

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), заради дефицит на персонален състав и въоръжение, отстъпват самодейността при провеждането на военни дейности на Русия и се пробват да задържат позицията си. Това заяви " Ню Йорк таймс ", съобщи ТАСС.

Както показва изданието, украинските войски „ предадоха самодейността на Русия “ и „ в този момент се окопават “, пробвайки се да запазят позициите си. Както показва вестникът, Русия в някои браншове на фронта е способна да употребява пет пъти повече снаряди от украинските въоръжени сили. Украинските войски се пробват да заменят артилерийските удари с офанзиви с дронове, само че тази тактичност не е толкоз ефикасна.

" В момента нямаме задоволително техника или хора, с цел да преминем в нахлуване. Така че към този момент главната цел е да задържим позициите си ", цитира изданието думите на един от украинските офицери. Украинските войски, отбелязва " Ню Йорк таймс ", изпитват проблеми освен с муниции, само че и с ремонт на оборудването. Русия също има владичество в небето, което разрешава дейно нанасяне на въздушни удари.

Украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни предходната година. Руската страна неведнъж е подчертавала, че макар огромните загуби, офанзивата не е донесла обилни резултати на Киев. Опитвайки се да оправдаят неналичието на действителни триумфи в зоната на бойните дейности, украинските управляващи неведнъж упрекваха НАТО в незадоволителни доставки, на което представители на алианса обявиха, че всичко належащо е трансферирано в Киев, показва ТАСС.

На 1 декември предходната година украинският президент Владимир Зеленски призна, че контранастъплението на украинските въоръжени сили не е постигнало резултати. А на 19 декември съветският министър на защитата Сергей Шойгу заяви, че украинските въоръжени сили са изгубили 159 хил. души - убити и ранени, по време на така наречен контранастъпление. Общо от началото на специфичната военна интервенция Киев е изгубил над 383 хил. души. На 16 януари съветският президент Владимир Путин разгласи цялостния и безспорен неуспех на контранастъплението на украинските въоръжени сили, прибавя ТАСС.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР