Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) отново изстреляха американски ракети ATACMS

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) отново изстреляха американски ракети ATACMS
Коментари Харесай

ВСУ удариха два пъти за денонощие военно летище в Крим

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) още веднъж изстреляха американски ракети ATACMS по военното летище Белбек в Крим предходната нощ. То се намира под Севастопол, там е основан 38-и унищожителен авиационен полк на 4-а гвардейска войска на Противовъздушна отбрана. Руското Министерство на защитата заяви за 5 свалени ракети ATACMS, без да посочи каква е била задачата на украинската офанзива.

" Губернаторът " на Севастопол Михаил Развожаев заяви, че офанзивата е отразена и че са развалени три частни жилища и автомобил.

От своя страна кримското партизанско придвижване " Атеш " съобщи, че ВСУ са поразили основния артилерийски склад на Белбек, където се съхраняват ракетите за самолетите Су-27, Су-30 и МиГ-31. Твърди се и че в резултата на вторичната експлозия доста е развалена инфраструктурата на летището. За офанзивата на Белбек оповестиха и източници на телеграм-канала Astra. По техни сведения най-малко една ракета е попаднала по ремонтната работилница и е избухнал пожар. Твърди се, че няма потърпевши. " Кримски вятър " оповестява и че е погубен склад за гориво. Друг локален уебсайт оповестява, че пожарът на летището е видян от спътници.

Това е втората офанзива на летището с ракети ATACMS за денонощие. При първата избухнаха три пожара до пистата за политане и местостоянката на самолетите. И тeзи пожари са снимани от спътници. Според ASTRA ракетите са поразили ЗРК С-400, два самолета МиГ-31 и склад с горивно-смазочни материали. Двама бойци са починали, а 13 са ранени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР