Въоръжените сили на Украйна се опитаха да атакуват въоръжените сили

...
Въоръжените сили на Украйна се опитаха да атакуват въоръжените сили
Коментари Харесай

Шойгу: Въоръжените сили на Украйна се опитаха да пробият отбраната на Русия в посока Запорожие, врагът беше спрян

Въоръжените сили на Украйна се пробваха да нападат въоръжените сили на Руската федерация в запорожското направление със сили до 1,5 хиляди души, врагът беше спрян. Това сподели съветският министър на защитата Сергей Шойгу, оповестяват съветски медии.

„ Днес в 01.30 ч. в запорожско направление съперникът направи опит за пробив на нашата защита със силите на 47-а механизирана бригада с бройка до 1500 души и 150 бронирани машини “, съобщи Шойгу.

Според министъра разследващите сили са разкрили навреме съперника, нанесли са предпазен удар с артилерия, авиация и противотанкови средства: „ Противникът беше спрян и в четирите направления и се изтегли с огромни загуби. ”

Според него съветските войски са нанесли предпазен удар по подразделенията на въоръжените сили на Украйна, които са атакували в запорожското направление. Той също по този начин съобщи, че аварийните сили на Въоръжените сили на Украйна, особено подготвени за пробива, не са изпълнили задачата си.

„ В резултат на двучасов пердах врагът загуби 30 танка, 11 бойни машини на пехотата, до 350 души личен състав “, сподели още Шойгу.

Инфо: " Труд "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР