Въоръжените сили на Украйна са нанесли мощен удар срещу руските

...
Въоръжените сили на Украйна са нанесли мощен удар срещу руските
Коментари Харесай

Мощен удар на ВСУ срещу окупаторите в Херсон, ликвидирани са още 500 руски военни

Въоръжените сили на Украйна са нанесли мощен удар против съветските военни в Херсон, както и в други региони на фронта, заяви организация Униан.

Ликвидирани са 500 съветски военни, с което общите загуби на съперника в жива мощ към този момент са към 57 200 души.

Авиацията на Силите за защита е нанесла общо 33 удара против противников позиции през последното денонощие. Потвърдено е, че са нанесени провали върху 25 региона, в които е  съсредоточена жива мощ и военна техника на съперника, както и против 8 позиции със зенитни ракетни комплекси, оповестява Генералният щаб на ВСУ.

Въоръжените сили на Украйна са отблъснали офанзивите на съперника при 13 обитаеми места.

Подразделенията на украинската Противовъздушна отбрана са унищожили един аероплан Су-25, хеликоптер Ми-8 и два безпилотни апарата на съветските военни.

Същевременно ракетните войски и артилерията са поразили 6 командни пункта на руснаците, 12 региона със скупчване на жива мощ и техника на съперника, 2 позиции със зенитни ракетни комплекси, 3 подразделения на ракетните войски и артилерията на окупаторите, 6 склада с муниции, както и още 9 значими цели.

" Потвърдено е и едно тъкмо попадение от 24 септември против регион с вражеска техника в промишлената зона на град Херсон. По предварителна информация, съперникът е изгубил до 10 единици военна техника, загубите на персонален състав се прецизират. " – показват от Генералния щаб.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР