Въоръжените сили на Украйна преминаха в настъпление на Харковския фронт,

...
Въоръжените сили на Украйна преминаха в настъпление на Харковския фронт,
Коментари Харесай

Мощно контранастъпление на Украйна на Харковския фронт, окупаторите понасят огромни загуби край Балаклея

Въоръжените сили на Украйна минаха в нахлуване на Харковския фронт, заяви вашингтонският Институт за проучване на войната (ISW). Във вторник сутринта украинците са нанесли мощен удар по фланга на по този начин наречената Изюмска формация на съветската войска в посока на град Балаклея. 
 
От Генералния щаб на Въоръжениете сили на Украйна към момента не са удостоверили контранастъплението, само че съветските окупатори започнаха да оповестяват в Telegram канали, че понасят големи загуби, заяви УНИАН. 
 
В ISW считат, че украинските бранители са взели под собствен надзор село Вербовка, което е прилежащо на Балаклея. Освен това, ВСУ са отблъснали рашистите от юкозападния регион на града. 
 
 Арестович в предаването Фейгин LIVE Арестович в предаването Фейгин LIVE Източник: Скрийншот/Youtube
Без да посочва името на обитаемото място съветникът в президентския офис на Украйна Алексей Арестович заяви, че огромна част от съветската формация е взета в плен. В предаването " Фейгин LIVE " той описа за сполучливите дейности на ВСУ и разкри, че с един удар тази нощ е бил освободен от рашистите украински град. " Няма да споделям името му. Само ще напомня, че руснаците окупираха този град преди няколк оседмици. Не тъкмо този град, а аналогични градове ", загадъчно сподели Арестович, спазвайки строгите ограничения за неразгласяване на никакви детайлности по отношение на украинското контранастъпление. 
 

 
По-рано денем във вторник президентът на Украйна Володимир Зеленски, разяснявайки интервенцията на Юг, загатна, че ВСУ са почнали контраофанзива на разнообразни посоки. " Няма да споделям, че това е единствено контраатака в Херсонска област… Има напрвеление или посоки, в множествено число, и ние сме длъжни да се движим напред ", сподели по-рано във вторник Зеленски. По думите му към този момент не може да разисква детайлности за военните дейности, с цел да може съперникът " да получи от нас няколко изненади ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР