Въоръжените сили на САЩ съобщиха вчера, че са взели окончателно

...
Въоръжените сили на САЩ съобщиха вчера, че са взели окончателно
Коментари Харесай

САЩ спират помощи за Пакистан заради недостатъчни действия срещу екстремисти

Въоръжените сили на Съединени американски щати оповестиха през вчерашния ден, че са взели дефинитивно решение да спрат помощи за Пакистан на стойност 300 милиона $, тъй като Исламабад не се бори задоволително интензивно с екстремисти, оповестява Ройтерс.

Средствата, предопределени за отбранителни цели, са част от по-голямото прекъсване на помощи, оповестено по-рано тази година от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Той спря помощи за Пакистан, обвинявайки Исламабад, че е дал отговор на получената в предишното помощи с неистини и измами.

Администрацията на Тръмп упреква Пакистан, че дава леговище на бунтовници, които водят продължаващата 17-та година война в прилежащ Афганистан. Исламабад отхвърля тези обвинявания. Министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис можеше да позволи изпращането на 300-те милиона $, в случай че сметнеше, че Пакистан е подхванал съответни решителни стъпки против бунтовниците. Матис обаче реши да не го прави, заяви представител на Пентагона.

300-те милиона $ ще бъдат пренасочени към други незабавни цели, в случай че Конгресът го позволи, добави представителят. Той уточни, че по-рано тази година Конгресът спря помощи за Пакистан на стойност 500 милиона $. Очаква се държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо и ръководителят на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Джоузеф Дънфорд да посетят Исламабад. Матис съобщи във вторник, че битката с екстремистите ще бъде съществена тематика на полемиките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР