Въоръжените сили на САЩ съобщиха, че вчера са нанесли удари

...
Въоръжените сили на САЩ съобщиха, че вчера са нанесли удари
Коментари Харесай

Бойни части на САЩ свалиха 15 дрона на хутите

Въоръжените сили на Съединени американски щати оповестиха, че през вчерашния ден са нанесли удари по обекти на подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути, съобщи ДПА.

Цели на ударите са били две конфигурирани върху камиони противокорабни ракети на хутите, уточни в изказване тази заран в обществената мрежа " Екс " районното командване на Пентагона.

В изказването се споделя още, че през вчерашния ден следобяд хутите са изстреляли от Йемен две балистични противокорабни ракети против комерсиалния транспортен съд " Пропел Форчън ", който плава под сингапурски байрак и е благосъстоятелност на Сингапур. Ракетите обаче не съумели да поразят кораба. Няма информация за жертви и вреди.

Според информация на Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) американски бойни кораби и самолети са свалили 15 безпилотника, изстреляни от йеменските хути в региона на Червено море.

Чрез обстрела на кораби в Червено море шиитските бунтовници хути желаят да принудят Израел да спре офанзивата си в линията Газа, която стартира след офанзивата на " Хамас " против еврейската страна на 7 октомври предходната година, показва ДПА.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР