Въоръжените сили на САЩ обявиха днес, че са провели изпитание

...
Въоръжените сили на САЩ обявиха днес, че са провели изпитание
Коментари Харесай

САЩ проведоха изпитание на междуконтинентална балистична ракета, отложено по време на китайските учения край Тайван

Въоръжените сили на Съединени американски щати оповестиха през днешния ден, че са провели тестване на междуконтинентална балистична ракета " Минитмен 3 ", отсрочено, с цел да бъде избегнато усилване на напрежението с Пекин по време на китайските демонстрации на мощ покрай Тайван по-рано този месец, съобщи Ройтерс.

Тестът показва " бойната подготвеност на нуклеарните сили на Съединени американски щати " и даде убеденост, че нуклеарният боеприпас на страната е " гибелен и ефикасен ", се споделя в изказването.

През април американските въоръжени сили анулираха тестване на " Минитмен 3 ", с цел да бъде понижено напрежението с Русия на фона на нейната инвазия в Украйна, напомня Ройтерс.

Ракетата, на която може да бъде поставяна нуклеарна бойна глава, е от основно значение за стратегическия боеприпас на Съединените щати. Тя има обхват от над 9660 километра и развива скорост до към 24 хиляди километра в час.

През февруари, когато Русия атакува Украйна, президентът Владимир Путин подреди нуклеарните сили на страната да бъдат сложени в нараснала бойна подготвеност. Това провокира опасения, че съветската инвазия може да докара до нуклеарна война. Представители на американските управляващи обаче споделиха, че към този момент не виждат нужда от повишение на нивото на нуклеарна паника, отбелязва Ройтерс.

Русия и Съединените щати имат най-големите нуклеарни арсенали в света, като по брой бойни глави изпреварват с доста останалите страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР