Въоръжените сили на Русия са наранени, но в никакъв случай

...
Въоръжените сили на Русия са наранени, но в никакъв случай
Коментари Харесай

НАТО подготвя военни планове за защита срещу наранена, но непоклатима Русия

Въоръжените сили на Русия са засегнати, само че никога не и победени във войната в Украйна, сподели върховен боен на НАТО в понеделник, до момента в който излагаше най-голямата смяна на военните проекти на организацията от Студената война насам.

" Може да не са високи единайсет фута, само че сигурно не са и два ", сподели пред кореспонденти ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер . " Така че в никакъв случай не би трябвало да подценяваме руснаците и тяхната дарба да се възстановят. "

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и неговите сътрудници от НАТО са подготвени да одобрят нов план на алианса на среща на върха в литовската столица Вилнюс идната седмица.

НАТО като организация не дава оръжие или муниции на Украйна. Тя се пробва да избегне да бъде въвлечена в по-широка война с нуклеарно въоръжената Русия. В същото време тя доста укрепва сигурността на страните членки наоколо до Русия, Украйна и Беларус.

Около 40 000 бойци са в подготвеност от Естония до Румъния , а към 100 самолета и 27 военни кораба оперират в района. Според новите проекти, НАТО ще има до 300 000 бойци, подготвени да се придвижат към източния фланг в границите на 30 дни.

Бауер сподели, че новото обмисляне на НАТО се основава на силата на съветската войска преди президентът Владимир Путин да стартира войната против Украйна преди съвсем 17 месеца. Той сподели, че войната е изтощила съветската войска, само че не и нейния флот или военновъздушни сили.

От сухопътните сили на Русия към " 94% в този момент са ангажирани във войната в Украйна ", сподели Бауер.

" Това, което виждаме като цяло, е, че руснаците са деликатни към НАТО. Те не търсят конфликт с НАТО. Мисля, че това е знак, че са доста, доста заети ", сподели той. " В сухопътната област не мисля, че разполагат с доста сили, с цел да създадат нещо на някой различен. "

" Но ние сме уверени, че руснаците ще се възстановят ", сподели той. " Ще продължим да гледаме на тях като на сериозна опасност, изключително в морето и във въздуха, както и в космоса. Те към момента са доста, доста, способни, да не приказваме, несъмнено, за нуклеарна сила. "

Бунтът на наемниците на Вагнер в Русия в  предизвика дълбоки опасения за сигурността в Естония, Латвия, Литва и Полша, откакто беше реализирано съглашение техният водач Евгений Пригожин да получи позволение да откри леговище в Беларус.

Президентът на Литва Гитанас Науседа сподели , че прилежащите страни ще бъдат изправени пред нараснала заплаха, в случай че групата Вагнер

Вилнюс се намира на към 35 километра (22 мили) от границата с Беларус.

Литва желае да има непрекъснато наличие на НАТО на своя територия. Германия алармира предходната седмица, че ще бъде подготвена да разположи бойци там, в случай че бъде поискано. За момента обаче НАТО не вижда непосредствена опасност от Беларус.

" Уверени сме, че знаем какво се случва и сега не виждаме промени. Но това не откъсва погледа ни от това, което би трябвало да вършим всеки ден ", сподели генерал-майор Матю Ван Вагенен пред кореспонденти. " Ако трябваше да променим позата, бихме могли да го създадем бързо. "

31-те страни-членки на НАТО взеха присъединяване в " конференция за генериране на сили " предходната седмица в опит да схванат какъв брой войски и какъв брой съоръжение може да има разполагаем алиансът, с цел да отговори на всяка съветска офанзива, както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект.

И двамата чиновници бяха оптимистични за резултатите , макар че отхвърлиха да дават детайлности от съображения за сигурност. Експерти и някои дипломати от НАТО обаче показаха подозрение по отношение на желанието на страните членки да слагат в подготвеност общо 300 000 бойци.

" Бих го класифицирал като доста сполучлив ", сподели Ван Вагенен. " Мога да ви уверя, че сега сме в положение да знаем какво липсва и по какъв начин би трябвало да го развиваме в бъдеще. "

По отношение на способността на НАТО да извърши проектите, в случай че те са нужни в бъдеще, Бауер приветства упования ангажимент във Вилнюс от Байдън и сътрудниците му да усилят разноските за защита, което би трябвало да помогне за обезпечаването на командирите с нужното съоръжение.

През 2014 година НАТО се ангажира да премине към консумиране на 2% от Брутният вътрешен продукт за военните си бюджети до 2024 година На срещата на върха на 11-12 юли водачите ще дефинират цифрата от 2% като предел на разноските, а не като таван, към който да се стремят.
 Литовският президент желае Украйна в НАТО, чака провокации от
Литовският президент желае Украйна в НАТО, чака провокации от " Вагнер "

Той прикани водачите на пакта да бъдат по-смели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР