Въоръжените сили на Русия продължават специалната военна операция в Украйна.

...
Въоръжените сили на Русия продължават специалната военна операция в Украйна.
Коментари Харесай

Москва: Унищожихме крупни пратки оръжия от САЩ и ЕС край Лвов

Въоръжените сили на Русия не престават специфичната военна интервенция в Украйна. На 18 април сутринта с високоточни ракети от въздуха е нанесен удар в региона на Лвов по 124-и единен логистичен център на тиловото командване на украинските войски. Центърът е погубен, дружно с намиращите се в него крупни колета въоръжение, пристигнало в Украйна през последните 6 дни от Съединени американски щати и европейските страни.

Това заяви съветското министерство на защитата.

Освен това в региона на популации пункт в Киевска област Василков е погубен огромен склад с муниции.

През деня с високоточни ракети от въздуха Въздушно-космическите сили на Русия са унищожили 16 военни обекта на територията на Украйна.

Сред тях са два командни пункта, два укрепени пункта на подразделения на украинските войски, както и места на концентриране на персонален състав и военнат техника.

Оперативно-тактическата авиация е нанесла удари по 84 военни обекта.

Унищожени са цех за ремонт на бойни глави на тактически ракети " Точка-У, команден пункт на батальон на териториалната защита, команнди пунктове и два склада с муниции и един с гориво.

Поразени са и 47 региона на концентриране на жива мощ и военна техника и 22 огневи позиции на украинската артилерия.

Ракетните войски и артилерията на съветската войска са нанесли удари 331 военни обекти. Поразени са девет командни пункта, склад за ракетно-артилерийско въоръжение, както и 315 региона на концентриране на жива мощ на съперника.

От началото на специфичната военна интервенция са унищожени: 139 самолета, 483 дрона, 250 зенитно-ракетни комплекса, 2337 танка и други бойни бронирани машини, 254 реактивни системи за залпов огън, 1009 оръдия на полевата артилерия и и миномети, както и 2196 единици специфична военна автомобилна техника.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР