Въоръжените сили на Русия продължават да са боеспособна сила въпреки

...
Въоръжените сили на Русия продължават да са боеспособна сила въпреки
Коментари Харесай

Шефът на НАТО в Европа: Руската армия все още е много способна

Въоръжените сили на Русия не престават да са боеспособна мощ макар тежките загуби в Украйна, споделя командващият Европейското командване на Съединени американски щати и Върховен съюзен командващ на НАТО в Европа военачалник Кристофър Каволи.

Той съобщи това в речта си на конференцията " Леннарт Мери " в Талин в събота и неделя.

Според американския военачалник тези, които считат, че Русия е изчерпала силите си във войната в Украйна, надълбоко бъркат.

" Много е елементарно да се мисли, че съветските войски в Украйна са претърпели същински неуспех, само че в реалност не е толкоз просто.

Да, сухопътните сили имат огромни проблеми. Те изгубиха доста хора, доста оръжия и военна техника. Но въпреки това, те завоюваха и доста хора. Сега съветските сухопътни сили са по-големи, в сравнение с бяха при започване на спора [има се поради нахлуването през февруари 2022 г.].

Военновъздушните сили са изгубили по-малко от 100 изтребители и бомбардировачи, като са останали още към хиляда.

Военноморските сили съвсем не са наранени, киберсилите не са наранени, галактическите сили не са наранени. Но в случай че преглеждаме съветските сили, би трябвало да погледнем във всички области ", сподели той.

Според генерала НАТО би трябвало да е подготвен да се опълчи на въоръжените сили на Русия във всички сфери. Нещо повече, тази подготвеност, съгласно него, би трябвало да бъде непрекъсната и непрекъсната .

" Вашингтон пост ": Зеленски е знаел за контактите на украинското разузнаване с Пригожин

Това демонстрират изтегли в интернет документи на американското разузнаване

Кристофър Каволи означи, че множеството страни от Алианса схващат нуждата от възстановяване на отбранителните си качества в това отношение.

В текста на известието за панелната полемика, на която приказва Каволи, оповестен на уеб страницата на конференцията, се споделя, че войната в Украйна е " подмладила НАТО ", като се акцентира жизненоважната роля на Съединени американски щати като главен поръчител за сигурността на Европа, което е принудило Запада да преразгледа своето място и упоритости в световната политическа конструкция.

" Конфронтацията сред Запада и недемократичния свят е много евентуална в средносрочен и дълготраен проект ", се споделя в текста.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР