Въоръжени мъже в Нигерия са отвлекли най-малко 87 души, включително

...
Въоръжени мъже в Нигерия са отвлекли най-малко 87 души, включително
Коментари Харесай

Въоръжени мъже отвлякоха най-малко 87 души в нигерийския щат Кадуна

Въоръжени мъже в Нигерия са отвлекли минимум 87 души, в това число дами и деца в щата Кадуна , оповестиха в понеделник локалните поданици и полицията, представени от " Ройтерс ". 

Отвличанията от незаконни групировки, изискващи заплащания за откуп, се трансфораха в съвсем всекидневно събитие в Нигерия , изключително на север, като управляващите наподобяват безсилни да ги спрат.

Говорителят на полицията в Кадуна Мансур Хасан удостовери случая в село Каджуру Стейшън в неделя вечерта, само че не можа да уточни броя на изчезналите. Той сподели, че сътрудници по сигурността са изпратени, в опит да ги спасят.

Танко Вада Саркин, локален гражданин, сподели, че 87 души са били отвлечени.

" Досега сме записали завръщането на петима души назад вкъщи, които са избягали през храстите. Тази офанзива прави пет случаите, в които тези бандити нападат тази общественост ", сподели той пред " Ройтерс " по телефона.
 Нигерия изключва заплащане на откуп за 300 отвлечени деца
Нигерия изключва заплащане на откуп за 300 отвлечени деца

Децата бяха похитени от учебно заведение

Жителите споделиха, че въоръжени мъже, облечени във военни униформи, са пристигнали в селото незабелязани , тъй като са паркирали мотоциклетите си надалеч от селото.

Селото е на към 10 км от община Буда, където въоръжени мъже заловиха 61 души на 12 март.

Отвличанията в учебни заведения в Нигерия за първи път бяха осъществени от джихадистката формация Боко Харам, която залови повече от 200 ученички от девическо учебно заведение в Чибок в щата Борно преди десетилетие.

Но от този момент тактиката е възприета от незаконни банди без никаква идеологическа принадлежност, търсещи заплащания за откуп.

Отвличанията раздират фамилии и общности, които би трябвало да обединят спестяванията си, с цел да платят откупите, постоянно ги принуждавайки да продават скъпи движимости като земя, добитък и зърно, с цел да обезпечат освобождението на хванатите близки.
 Младежи обкръжиха и убиха 16 нигерийски бойци
Младежи обкръжиха и убиха 16 нигерийски бойци

Инцидентът е станал в богатия на нефт щат Делта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР