Въоръжени лица откриха огън по време на концерт в предградие

...
Въоръжени лица откриха огън по време на концерт в предградие
Коментари Харесай

Жертви и ранени след терористичен акт в концертна зала в Москва

Въоръжени лица откриха огън по време на концерт в предградие на Москва, като оставиха след себе си жертви и ранени, след което огромен пожар обхвана театъра, предадоха съветските държавни медии.

Според очевидци, нападателите, облечени в камуфлажни униформи, са влезнали в постройката с автомати или картечници, разкрили са огън и са хвърлили граната или запалителна бомба.

По непотвърдена информация има десетки убити и потърпевши.

Руското външно министерство назова случилото се „ терористична офанзива “, която би трябвало да бъде наказана, съобщи БГНЕС.

Огънят бързо се популяризирал в постройката на „ Крокус Сити Хол “, северно от съветската столица. Сградата може да побере няколко хиляди души и в нея са били проведени десетки концерти на водещи интернационалните реализатори.

Не се оповестяват детайлности за жертвите, само че кметът на Москва Сергей Собянин удостовери, че има починали в „ ужасната покруса “ по време на концерта на съветската рок група „ Пикник “.

„ Хората, които се намираха в залата, легнаха на земята, с цел да се предпазят от стрелбата в продължение на 15 или 20 минути “, заяви публицист на място.

Хората са почнали да изпълзяват на открито, когато към този момент е било безвредно, заяви журналистът, като добави, че на мястото на случая има сили за сигурност.

Около 100 души са избягали през мазето на театъра, а други са се укрили на покрива, заяви министерството на изключителните обстановки в канала си в Telegram.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че става въпрос за „ терористична офанзива “. „ Цялата интернационална общественост би трябвало да осъди това гнусно закононарушение “, написа тя в Telegram.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР