Въоръжени френски митничари предизвикаха гняв в Италия, след като влязоха

...
Въоръжени френски митничари предизвикаха гняв в Италия, след като влязоха
Коментари Харесай

Италия гневна от акция на френски митничари на нейна територия

Въоръжени френски митничари провокираха яд в Италия, откакто влязоха в клиника на нейна територия при акция против мигрант, заяви Би Би Си.

Петимата френски чиновници принудили в петък мигрант от Нигерия да направи тест за опиати на жп гарата в италианския граничен град Бардонекиа край Торино и след това влезнали в клиника на към километър от границата.

Политици в Италия, която през последните 4 години одобри над 600 000 мигранти, осъдиха дейностите на митничарите.

Френският дипломат бе привикан в италианското външно министерство в Рим в събота, с цел да даде пояснения по „ сериозния “ случай, който бил напълно непростим.

Хуманитарната организацията „ Рейнбоу фор Африка “, която управлява клиниката на границата, съобщи, че въоръжените френски сътрудници принудили мигранта да даде тест за урина, като заплашили доктор и други нейни чиновници.

Френската страна отхвърли обвиняванията и съобщи, че митническите сътрудници са следели мъжа във трен по съмнение, че придвижва опиати. След като нигериецът се съгласил да даде урина за теста, сътрудниците изчакали влакът да стигне Бардонекиа, където слезли и пробата бил осъществен в клиниката на гарата.

Агентите са имали право да извършат проучването на италианска територия според двустранно съглашение от 1990 година, настояват управляващите в Париж.

Впрочем пробата за опиати на мигранта, който имал позволение за престояване в Италия, се оказал негативен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР