Въоръжена група от бойци на съпротивата, която се бори срещу

...
Въоръжена група от бойци на съпротивата, която се бори срещу
Коментари Харесай

Афганистанската съпротива е нападнала щаб на талибаните


Въоръжена група от бойци на съпротивата, която се бори против завзелото властта в Афганистан талибанско придвижване, атакува щаб на талибаните в североизточната провинция Бадахшан, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според Аманудин Мансур, един от командирите на въоръжените сили на съпротивата, 10 нейни бойци са нападнали в неделя през нощта щаб на талибаните в региона на Кохистан. Няколко талибани са били ранени, добави Мансур, чието изказване е представено от телевизия " Ал Джазира ".

Вчера организация " Бахтар " заяви, че съгласно заместник-говорителя на талибаните Билал Карими, придвижването е съумяло да открие и унищожи убежището на бунтовниците. 7 от тях са починали при интервенцията, няколко индивида са задържани.

На 6 април представителят на " Фронта за национална опозиция " Сибгатула Ахмади съобщи пред организация " Аамадж нюз ", че бойците на съпротивата отбиват офанзивите на талибаните в провинция Баглан. Той добави, че талибаните не престават военните дейности макар понесените загуби и изпращат подкрепления.

Талибанското придвижване организира огромна интервенция, целяща да откри надзор над Афганистан, откакто напролет на 2021 година Съединени американски щати оповестиха решението си да изтеглят въоръжените си сили от страната. На 15 август талибаните влязоха в Кабул без пердах. Афганистански политици, противопоставящи се на властта на талибаните, проведоха в северната провинция Панджшер опозиция, управлявана от Ахмад Масуд, наследник и правоприемник на полевия пълководец Ахмад Шах Масуд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР