Въоръжен обир в пощенската станция на пловдивското село Катуница вдигна

...
Въоръжен обир в пощенската станция на пловдивското село Катуница вдигна
Коментари Харесай

Маскиран задигна пенсиите на хората от Катуница

Въоръжен грабеж в пощенската станция на пловдивското село Катуница подвигна на крайник полицията. Нападението стана през вчерашния ден измежду бял ден. Маскиран мъж насочил револвер против служителката и отмъкнал цялата налична сума, предопределена за погашение на пенсиите и Коронавирус добавките на възрастите хора, заяви кореспондент на NOVA. Късно нощес от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че причинителят е арестуван.

„ Изобщо не чаках такова нещо. При самото разминаване с него видях, че държи револвер и торбичка. Когато се разминахме, разбрах, че е станал грабеж. Отидох да видя по какъв начин е служителката на пощата и потеглих след него. Той беше с шапка, очила и яке, което по-късно смъкна. Беше относително млад - евентуално 40 - 50-годишен. Чух изстрел, само че тъй като бях с тил помислих, че е някакъв различен звук. Човекът си вървеше доста умерено. Мислех, че е дрогиран или нещо подобно”, описа очевидецът на случилото се Иван Станков.

Кметът на Катуница Красимир Юруков успокои жителите на обитаемото място, че причинителят е арестуван и цялата отмъкната сума пари е открита. „ Това е човек, който не желае да работи - ленив. Той злоупотребява с опиати и алкохол в огромни количества. Беше си провел оправдание с няколко негови другари на маса”, добави Юруков.

На помощ на полицията в издирването на причинителя се включва и ловната дружинка на селото. Обиколени са всички горски територии поради получена информация, че може да се укрива там. „ Мисля, че не беше самичък. Видяхме още един човек. Разбрахме, че е някогашен боен с много огромно престъпно досие, който му е помогнал”, посочи Васил Петлешков.

Кметът на Катуница изясни, че хората от селото ще могат да си получат пенсиите през днешния ден след 12 ч. От полицията прецизираха, че причинителят е на 43 години и не е работил самичък. Вероятно ще има и още арестувани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР