Ваня Григорова влиза в битката за 50-ото народно събрание. Бившата

...
Ваня Григорова влиза в битката за 50-ото народно събрание. Бившата
Коментари Харесай

Ваня Григорова играе сама на изборите с люспи от БСП

Ваня Григорова влиза в борбата за 50-ото национално заседание. Бившата синдикалистка, която остана на малко под 5000 гласа от кметското място в София като претендент на Българска социалистическа партия и “Левицата ”, обаче няма да играе с нито една от двете обединения. Тя ще направи паралелна на тях трета лява листа за 9 юни.

Запознати разкриха, че през уикенда са били последните диалози на Григорова с представители на “Левицата ” и те не са приключили с съгласие сред двете страни.

Така Григорова ще би трябвало да търси други обединения, чиято регистрация да употребява за изборите. Очаква се това да е коалиция от по-малки леви партии, които да припознаят политиките и посланията на актуалната общинска съветничка. Иначе ще стъпи на основата на сдружението си “Солидарна България ”.

“Това, което мога да кажа все още, е, че скърбя, че обединената левица е невъзможна. Работещите жители би трябвало да имат мощно представителств ", сбита е бившата синдикалистка.

Тя е сложила изискване сама да дефинира хората в кандидатдепутатските листи, споделят ангажирани с новия план. Точно това се трансформирало в съществена причина за неуспеха на взаимното ѝ явяване с “Левицата ”.

Така, до момента в който се гадаеше по кое време ще се появат други планове, най-много президентският, Григорова изпревари всички.

Тя обаче няма структури из страната, на които да стъпи в подбора на фрагменти. А за парламентарни избори са нужни едни най-малко 200 индивида, с цел да се попълнят най-малко на половина всички листи в 31-те изборни региона. Очаква се на челни места в листите на новото формирование да са синдикалисти от страната.

Не е ясно и по какъв начин ще върви акцията на Григорова и претендентите ѝ, откакто няма организации по места, които да работят за нея. Добрият резултат на локалния избор в София тя дължи и на структурите на Българска социалистическа партия и на левите обединения, които застанаха зад нея.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР