Ваня Григорова, КТ Подкрепа“, отговаря на въпроси на Илиана Беновска

...
Ваня Григорова, КТ Подкрепа“, отговаря на въпроси на Илиана Беновска
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Синдикатите искаме разбиране от управляващите за проблемите на градския транспорт

Ваня Григорова, КТ „ Подкрепа “, дава отговор на въпроси на Илиана Беновска на брифинг след съвещание на НСТС от 17-ти май 2022 година, излъчен непосредствено в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz.

Илиана Беновска: Г-жо Григорова, какво е отношението ви към проблемите на превозвачите и възможния утринен митинг? Видях, че сте пуснали известие, само че визирате единствено формалния отрасъл, „ Транспортни служащи “ Столична община и така нататък, а не сдруженията на превозвачите?

Ваня Григорова: Ние си имаме наш митинг! Да, в случай че превозвачите са тук, което не е ясно дали е по този начин, в последна сметка сега, в случай че не се неистина има среща с тях, в случай че превозвачите дойдат и са тук пред Министерски съвет и МФ, то нашият митинг на градски превоз ще бъде също тук и ние ще бъдем на един и същи площад! Но нашия проблем е градския превоз и то освен в София. Трябва да обърнем внимание, че от началото на годината ние водим диалози с ръководещите, с народните представители. Правихме митинг пред Народното събрание, когато се обсъждаше предходния бюджет. За страдание тогава не срещнахме схващане и на нас ни беше дадено, че по-високи средства ще бъдат заложени при актуализацията на бюджета. Опасяваме се обаче, че и в този момент вратата се затваря пред нас. Ние нямаме никакво отношение за конфликтите, партийните конфликти сред ръководещи и съпротива. Разбираме ръководещите, когато споделят, че има злоупотреби на равнище община и те би трябвало първо да се проучват и тогава да се дават повече средства. Но от 5 месеца подобен разбор не се прави. И продължаваме ние всеки месец да чакаме да не се изплатят заплатите на работещите в градския превоз, което няма по какъв начин да приемем без да се съпротивляваме на това!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР