Външното състояние на автомобила дава информация за редовни грижи, придава

...
Външното състояние на автомобила дава информация за редовни грижи, придава
Коментари Харесай

Обновяване вида на колата – с фолио или боя?

Външното положение на автомобила дава информация за постоянни грижи, придава на автомобила неговия темперамент и от време на време може даже да повлияе на решението за покупка в случай че тръгнете да го продавате.

Като част от настоящо изследване на веригата бензиностанции HEM е заложен въпросът по какъв начин се взема решение кой да е външният тип на автомобила и кой способ за редизайн най-вероятно ще бъде употребен. За към всеки трети респондент (32 процента) външният тип на автомобила им е от огромно значение. За половината от участниците (49%) обаче би трябвало най-малко да наподобява спретнато. Решението за цвета, дизайна и общия външен тип на автомобила се взема най-много сега на покупката, заради което 78 % от интервюираните не са почувствали нужда да обмислят нова визия след нея.

За 14 % от интервюираните цветът на автомобила е изцяло без значение, съвсем половината (44 процента) са съгласни че е значимо е всичко да си пасва и да наподобява хармонично. Всеки трети (31 процента) от интервюираните би желал черна кола да бъде по-незабележима, класическа и елегантна. За 16 % от интервюираните може да е малко по-цветен като най-вероятно ще изберат синьо транспортно средство. Сивите и сребристите тонове са с 14 % в актуалното изследване на HEM и заеха трето място измежду най-популярните автомобилни цветове.

Ако има външни повреди, които не могат да бъдат отстранени по различен метод, 42 % от интервюираните обмислят пребоядисване или пакетиране с фолио, до момента в който към всеки пети (18 процента) изчаква, до момента в който колата стартира да старее и блясъкът се трансформира в наслойка. Всеки четвърти (26 процента) даже би помислил за нова кола, преди да се стигне до нова „ багра “.

Въпреки това едно на ниска цена боядисване може да си коства да поправите забележими вреди или да отбраните автомобила от външни въздействия като слънце, дъжд и нечистотия в дълготраен проект. Това също може доста да усили цената при препродажба. Независимо дали става въпрос за перлен резултат, железен тип, интерферентна багра или скучно матово покритие - описът от естетически благоприятни условия, които боята носи със себе си, е дълъг.

Любимият тип багра (30 процента) е общоприетата плътна багра, до момента в който 29 % от интервюираните избират металик. 17 % избират по-динамичен външен тип благодарение на багра с перлен резултат, която основава разнообразни равнища на бляскавост на автомобила.

За малко пари, въпреки това, пакетирането на автомобила във фолио може да докара до образно усъвършенстване, идеално е за изолираност на стъклата и също по този начин защищава от нездравословни външни въздействия. Най-масовото фолио е това за тониране и уединяване на прозорци (44%) и защитното фолио за багра против надраскване и пострадване от камъни (33%).

Въпреки че слагането на фолиото може да не звучи прекомерно комплицирано, въпреки всичко 55 % разчитат на професионална работа от специалисти, като към половината (49 процента) желаят най-малко сами да схванат авансово какво тъкмо се прави.

Дали пакетиране или боядисване? Германците виждат и двете като добър метод да придадат нов образ на колата. С 53 % от гласовете обаче боята надвива над по-забавния, само че по-евтин вид. За 40 % обаче процесът на преправка на автомобила не би трябвало да коства повече от 500 евро, което би изключило боядисването.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР