Външното министерство в Киев съобщи, че руски дронове са паднали

...
Външното министерство в Киев съобщи, че руски дронове са паднали
Коментари Харесай

Киев съобщи, че руски дронове са детронирали на територията на Румъния при последната атака край Дунав

Външното министерство в Киев заяви, че съветски дронове са паднали и са се детонирали на територията на Румъния по време на снощната офанзива против украинска пристанищна инфраструктура на река Дунав. Нападения бяха осъществени против Одеска и Днепропетровска област. Няма информация за жертви. Според съветското министерство на защитата, в акваторията на Черно море са унищожени 4 десантни катера, а в региона на Крим и Курчатов са свалени дронове.

В обичайното си среднощно послание Зеленски съобщи, че е постигнал съглашение с френския си сътрудник Еманюел Макрон, за образование на украински водачи във Франция. Зеленски разгласи и предстоящата промяна на военния министър.

" Реших да сменя министъра на защитата на Украйна. Олексий Резников мина през повече от 550 дни пълномащабна война. Вярвам, че министерството се нуждае от нов метод и други форми на взаимоотношение както с военните, по този начин и с обществото. Сега Рустем Умеров би трябвало да поеме министерството. Върховната Рада познава добре този човек - господин Умеров не се нуждае от в допълнение показване. Очаквам Народното събрание да утвърди кандидатурата. "



Това е измежду най-сериозните политически рокади в Украйна след началото на войната и е част от тактиката на Зеленски да се оправи с корупцията. Би Би Си дефинира решението като част от дълготрайния проект на Киев за присъединение към Европейски Съюз. За промяната на Резников се приказва от февруари, повода - съмнения в корупция, главно свързани със снабдяването на украинската войска. Високопоставени чиновниците към този момент изгубиха постовете си.

Според изявления в медиите, Резников е отхвърлен след поредна скандална договорка, разкрита от украински проверяващи публицисти. Те настояват, че са закупени якета на повишена цена - в случай че тази на доставчика е била 29 $, то ведомството е платило за всяко 86 $, освен това са поръчани летни, вместо зимни връхни облекла. Резников отхвърля обвиняванията. Той към този момент подава оставката си във Върховната Рада. Според анализатори, промяната на военния министър няма да повлияе на хода на военните дейности.

Кой е индивидът, който ще наследи Резников - Рустем Умеров е кримски татарин, роден през 1982 година в Узбекистан, само че от дете живее в Крим. Започва кариерата си през 2004 година в телекомуникационна компания. От август 2019 година е народен представител от самостоятелната партийната секта на " Голос ", секретар на Комисията по правата на индивида, деокупацията и реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии. А от 2022 година управлява Фонда за държавно имущество. Един от първите мнения за настоящето му предопределение е, че до момента в който го е управлявал там не е имало нито един скандал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР