Външното министерство на Русия огласи вчера списъци с въпроси към

...
Външното министерство на Русия огласи вчера списъци с въпроси към
Коментари Харесай

Русия изпратила въпроси до Великобритания и Франция по случая „Скрипал”

Външното министерство на Русия огласи през вчерашния ден описи с въпроси към Англия и Франция по отношение на отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка, предадоха международните организации.

Въпросите са 14 към Лондон и 10 към Париж. Те се концентрират до френското присъединяване в следствието на покушението с нервнопаралитично вещество в британския град Солсбъри при започване на март. Англия разгласи, че татко и щерка Скрипал са атакувани с вещество, създадено в някогашния Съветски съюз, и уточни Русия като причинител на закононарушението, което обвиняване Русия отхвърля.

С въпросниците Москва желае пояснение на какво съображение към следствието са били привлечени французи и пита до каква степен те са специалисти по бойните отровни субстанции. Освен това съветската страна се интересува по какъв начин по този начин френските специалисти са открили, че употребяваното вещество в Солсбъри е с съветски генезис и разполагат ли във Франция с мостри от групата бойни сътрудник " Новичок ".

Подобни въпроси са отправени и към английската страна, включително Лондон уведомил ли е Организацията за възбрана на химическите оръжия за включването на Париж към следствието и предадени ли са на организацията изводите на френските следователи. Русия пита какво общо има Франция със случилото се с двама съветски жители във Англия и по кои свои процесуални законодателни текстове британците канят непозната страна да взе участие във вътрешно английско следствие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР