Външното министерство на Русия изрази днес съжаление, че окръжният съд

...
Външното министерство на Русия изрази днес съжаление, че окръжният съд
Коментари Харесай

Москва обвини съда в Хага в предубеденост по делото за сваления над Украйна “Боинг“

Външното министерство на Русия изрази през днешния ден страдание, че окръжният съд в Хага е пренебрегнал " правилата на независимо правораздаване в сгода на политическата обстановка ", съобщи ТАСС.

В изказването на ведомството се показва, че хагските съдии са нанесли " сериозен репутационен удар по цялата правосъдна система на Нидерландия ". " Както ходът, по този начин и резултатите от правосъдното произвеждане свидетелстват, че в основата му стоеше политическата поръчка [...] за причастността на Русия към нещастието ", съобщи министерството.

Андрей Клишас, който е член на горната камара на съветския парламент, сподели пред ТАСС, че решението на съда няма да повлече след себе си никакви правни последици.

Нидерландски съд постанови през днешния ден, 17 ноември, че ракета съветско произвеждане е свалила малайзийския пътнически аероплан в Източна Украйна през 2014 година, съобщи Ройтерс.

В правосъдното решение, което продължава да се чете, написа още, че Русия е имала повсеместен надзор над сепаратистите в Донбас по това време.

Подсъдими по делото са трима някогашни чиновници на съветското разузнаване и един водач на проруските сепаратисти в Източна Украйна. Очаква се четиримата да бъдат наказани на пожизнен затвор, отбелязва Ройтерс.

Трима от обвинените са съдени задочно, а последният пледира почтен чрез юристите, които го съставляват.

Всички 298 души в самолета, изпълнявал постоянен пътнически полет от Амстердам до Куала Лумпур, починаха. Повече от половината от тези хора са били нидерландци, като на борда е имало хора от общо 10 националности.

Русия отхвърля да е забъркана в свалянето на самолета на 17 юли 2014 година и въобще да е имала военно наличие в Украйна по това време.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР