Външното министерство на Русия е привикало посланика на Израел в

...
Външното министерство на Русия е привикало посланика на Израел в
Коментари Харесай

Русия привика посланика на Израел да обясни за удара в Сирия

Външното министерство на Русия е привикало посланика на Израел в Москва за пояснение по отношение на нападението против сирийската военновъздушна база, което беше осъществено в понеделник рано сутринта. Това са удостоверили чиновници от израелското външно министерство, представени от израелските медии.

От израелското външно ведомство са прецизирали, че Израел бил в непрекъсната връзка с Кремъл и че Гари Корен, посланикът на Израел в Москва, ще се срещне през днешния ден с съветския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

Руските военни оповестиха през вчерашния ден, че два израелски изтребителя Ф-15 са направили въздушни удари по сирийска военновъздушна база край град Хомс. 14 души са били убити при ударите, като минимум седмина от тях са иранци. Израелските бойни самолети са пристигнали от въздушното пространство на Ливан.

Според съветското военно министерство сирийската противовъздушна защита е свалила пет от осемте изстреляни ракети, до момента в който останалите три са се приземили в западната част въз основата. Руският външен министър Сергей Лавров предизвести, че ударите били " рисково развиване ".

Дмитрий Песков, представителят на съветския президент Владимир Путин, уточни през вчерашния ден, че Израел не е уведомил съветските управляващи преди въздушното нахлуване, макар че в базата е можело да се намират съветски военни съветници, което той дефинира като " причина за безпокойствие за нас ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР