Външното министерство на Иран за първи път потвърди, че ислямската

...
Външното министерство на Иран за първи път потвърди, че ислямската
Коментари Харесай

Иран за първи път потвърди преговорите със Саудитска Арабия

Външното министерство на Иран за първи път удостовери, че ислямската република организира договаряния с районния си противник Саудитска Арабия, само че съобщи, че е " прекомерно рано " за разискване на резултатите. Информацията съобщи AFP, представена от БГНЕС.
За момента информациите в медиите, доказани по-късно от дипломатически и иракски държавни източници, разкриват, че ирански и саудитски представители са се срещнали в Багдад през април - първата им среща на високо ниво от прекратяването на дипломатическите връзки от Рияд през 2016 година
 Израелски медии: Руският флот взел под защита ирански нефтени танкери Израелски медии: Руският флот взел под защита ирански нефтени танкери
Иранските петролни танкери и други кораби с разнообразни товари за Сирия в този момент ще бъдат охранявани от кораби на съветския боен флот, заяви с...
" Целта на договарянията беше както двустранна, по този начин и районна ", сподели представителят на Външното министерство на Иран Саид Хатибзаде пред кореспонденти. " Но дано изчакаме и ще забележим резултатите от тези договаряния, към момента може да е прекомерно рано да приказваме за детайлностите на договарянията ", добави той, отбелязвайки, че Иран " постоянно е приветствал такива диалози на всяко равнище и във всякаква форма ".
Знаете, прилежащите страни прекъснаха връзките си през 2016 година, откакто ирански протестиращи нападнаха саудитските дипломатически задачи след изтезанието в кралството на уважаван шиитски свещеник.
Преговорите в Багдад, подкрепени от иракския министър председател Мустафа ал Кадеми, останаха в загадка, до момента в който The Financial Times не заяви, че на 9 април е извършена първа среща. Служител на иракското държавно управление удостовери диалозите, до момента в който западен посланик съобщи, че е бил " авансово осведомен " за напъните за " реализиране на по-добри връзки и понижаване на напрежението ".
На 29 април Иран приветства " смяна в тона " от саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, откакто той прикани за " положителни и специфични връзки " с Техеран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР