Външното министерство на Иран ще обяви утре (8 май) отслабени

...
Външното министерство на Иран ще обяви утре (8 май) отслабени
Коментари Харесай

Иран отслабва ангажиментите си към ядреното споразумение от 2015-а

Външното министерство на Иран ще разгласи на следващия ден (8 май) " отслабени задължения " на Техеран към историческото нуклеарно съглашение от 2015 година към посланиците на останалите в него пет международни сили, а президентът Хасан Рохани ще изпрати писмо, оповестяват иранските държавни медии, представени от " Ройтерс ".

Напрежението се увеличи в навечерието на годишнината от отдръпването на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение на международните сили с Иран. Техеран евентуално ще съживи част от своята спряна нуклеарна стратегия в сряда в отговор на хода на Съединени американски щати, само че не възнамерява да се отдръпна от самото съглашение.

" В сряда Иран ще разгласи решението си да отслаби уговорките си към нуклеарното съглашение... след едностранното отдръпване на Съединени американски щати ", заяви държавната осведомителната организация ИРНА, добавяйки, че външното министерство ще осведоми посланиците на Русия, Китай, Германия, Франция и Англия, а Рохани ще изпрати писмо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР