Външното министерство на Бруней заяви, че прилагането на шариата е

...
Външното министерство на Бруней заяви, че прилагането на шариата е
Коментари Харесай

Бруней обяснява, че новият закон по шариата е за превенция

Външното министерство на Бруней съобщи, че използването на шариата е по-скоро за предварителна защита, в сравнение с за наказване , след интензивна рецензия против решението да се ползва строгият ислямски кодекс, оповестява БиБиСи.

Според новите закони, прелюбодеянието и сексът сред мъжете се санкционира с ликвидиране с камъни . Бруней изяснява, че ще има сериозен висок предел за доказателства в тези случаи, което допуска, че наказването ще бъде необичайност .

Обяснението е откакто Организация на обединените нации разгласи наказванията за " жестоки и безчовечен ". Бруней изпраща отговор от Ериуан Юсоф, министъра на външните работи, съгласно който шариата се фокусирал повече върху предварителната защита, в сравнение с върху наказването .

Той също по този начин добавя, че шариатът не криминализира въз основа на полова ориентировка или убеждения , в това число и на еднополови основа.

Криминализацията на " прелюбодейството и содомията е да се резервира неприкосновеността на фамилната линия и брака на обособени мюсюлмани, изключително дамите ", съгласно изказването.
 Султанът на Бруней прикани за усилване на шариата
Султанът на Бруней прикани за усилване на шариата

Дори мюсюлмански учени не са съгласни с някои от строгите закони

В изказването също по този начин се разяснява, че за да бъдат осъществени оптималните санкции за ампутация или гибел при положение на някои закононарушения, най-малко двама мъже с " висок морал и благочестие " ще би трябвало да свидетелстват .

Той изяснява, че тези мъже би трябвало да живеят в сходство с " извънредно високите " стандарти, което прави " извънредно мъчно да се откри подобен в тези дни ".

Външният министър на Англия Джереми Хънт е разговарял с министъра на външните работи на Бруней , който предполагал, че правосъдните преследвания по шариата на процедура са малко евентуални .

Изявлението на външното министерство на Бруней идва в отговор на рецензиите на Организация на обединените нации за решението на страната да извърши втората фаза от въвеждане на закона на шариата.
 Организация на обединените нации осъди варварските закони в Бруней
Организация на обединените нации осъди варварските закони в Бруней

За последно страната извърши екзекуция през 1957 година

Първата фаза, която обгръща закононарушенията, наказуеми с отнемане от независимост и санкции е приложена през 2014 година

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида изпрати на 1 април писмо до задачата на Бруней в Женева , в което предизвести, че плануваното използване на новите закони е в несъгласие с интернационалните стандарти за правата на индивида, открити в Всеобщата декларация за правата на индивида от 1948 година, утвърдена от Бруней през 2006 година.

Независимо от това, Бруней продължи с използването на новите закони, под непрекъснатото въвеждане на шариата дружно с общото право .

Съгласно новите закони, лицата, упрекнати в избрани действия, ще бъдат наказани, в случай че признаят или в случай че участват очевидци .

Престъпления като обезчестяване, прелюбодейство, содомия, обир и засегнатост или клюка на Пророка Мохамед ще носят оптималното наказване - гибел .

Лесбийският секс носи друго наказване - 40 удара с пръчки и/или най-много 10 години затвор . Максималното наказване за кражба е ампутация.

Решението да се приложат прецизните ислямски закони провокираха международно наказание, като известни персони, в това число Джордж Клуни, Елтън Джон и други, приканиха за протест на групата хотели от сбирка Дорчестър, благосъстоятелност на капиталовата организация на Бруней.

Решението хвърли дребната и богата на нефт страна пред погледите на света и провокира неспокойствие в интернационален проект .
 Бруней санкционира със гибел с камъни блудничество и гей секс от последваща седмица
Бруней санкционира със гибел с камъни блудничество и гей секс от последваща седмица

Въвеждат ампутация на ръка и крайник за кражба, по законите на шариата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР