Външното министерство е прозорецът към света, но в нашата ситуация

...
Външното министерство е прозорецът към света, но в нашата ситуация
Коментари Харесай

Весела Чернева: През външното министерство европейските партньори виждат какво се случва в България

Външното министерство е прозорецът към света, само че в нашата обстановка това е мястото, през което европейските ни сътрудници виждат какво се случва в България, държавното управление и администрацията. Това е значимо за политическите сили, които, за своята легитимация, декларират евроатлантическа интеграция. Тя точно би трябвало да се валидира през външните ни сътрудници. Това съобщи в предаването " Денят онлайн " по Нов Нюз зам.-директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева. Коментарът ѝ е във връзка напрежението към ротацията на кабинета и обсъжданите имена за министър председател и министър на външните работи на България.

Тази препоръчана ротация на премиера с вицепремиера Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова даваше две разнообразни политически такъми, като се изключи че те двамата се допълват. Завъртането в този формат също има смисъл, тъй като дава достъп на България до тези две политически фамилии, добави тя.

По мотив фермерските митинги в Европа, Чернева счита, че актуалната Европейска комисия ще успее да овладее напрежението. То обаче ще се трансферира към идната, когато минат и евроизборите през юни.

Малко по-малко от 3% от заетите в Европейски Съюз работят в селското стопанство. Същевременно в разнообразни интервали на евросъюза до 40% от фондовете са отивали за аграрни дотации, като сега те са малко под това. Имаме една огромна диспропорционалност във връзка с преразпределението, уточни зам.-директорът на Европейския съвет за външна политика.

Според нея сигурно крайната десница и крайната левица ще се възползват от фермерските митинги на Стария континент.

За земеделците е доста значимо Европейският съюз да продължи да действа и то по метода, по който действа в този момент, с цел да могат те да получават поддръжката, която търсят, уточни още Весела Чернева.

Що се отнася до идния евровот, тя предвижда, че консерваторите и реформистите биха могли да станат, в най-хубавия случай, трета политическа мощ. Те обаче могат да трансформират европейските политики, счита специалистът.

По думите на Весела Чернева инфлацията, икономическите терзания и страхът от войната са най-големите паники за хората в България.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР