Външнотърговският обем на Китай за периода януари-март е нараснал с

...
Външнотърговският обем на Китай за периода януари-март е нараснал с
Коментари Харесай

Външната търговия на Китай нарасна с 38,6%

Външнотърговският размер на Китай за интервала януари-март е повишен с 38,6% и доближи 1,3 трлн. $, заяви през днешния ден Главната митническа администрация на страната, представени от БГНЕС.
Според оповестените на уеб страницата на ведомството данни, износът се е нараснал с 49%, достигайки 709,97 милиарда $, а вносът – с 28% до 593,62 милиарда $.
 Руски и китайски хакери нападнаха френската платформа за отдалечено образование Руски и китайски хакери нападнаха френската платформа за отдалечено образование
Хакери, опериращи от Русия и Китай, са взели на мушка платформата за домашно образование във Франция, която се срина при започване на национа...
През първото тримесечие позитивното салдо е достигнало 116,35 милиарда $, като нарастването е девет пъти в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Обемът на външната търговия на Китай демонстрира непрекъсната позитивна динамичност от третото тримесечие на предходната година и се чака тази наклонност да се резервира, съобщи представителят на митниците Ли Куйвен. Той акцентира, че през януари – март предходната година външнотърговските данни на Китай са били извънредно ниски поради пандемията от ковид.
Говорителят напомни, че пандемията не е завършила и в света " има доста други фактори ", които оказват отрицателно въздействие върху интернационалните вериги за доставки. За образец беше даден неотдавнашният случай в Суецкия канал, който оказа краткосрочно влияние върху логистиката в международен мащаб. Като цяло, обаче, има доста позитивни фактори във външната търговия на Китай.
През 2018 година стокообменът на Китай набъбна с 12,6%, възлизайки на 4,62 трлн. $, през 2019 година понижа с 1% (до 4,57 трлн. долара), а през 2020 година набъбна още веднъж с 1,5%, до 4 64 трлн. $. 
 Полша измежду водещите дестинации в Европейски Съюз за китайски вложения Полша измежду водещите дестинации в Европейски Съюз за китайски вложения
Полша е измежду водещите дестинации в Европейски Съюз за китайски вложения през 2020 година, заяви Полският стопански институт (PIE). Според институ...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР