Външният министър Теодора Генчовска се е отказала от назначенията на

...
Външният министър Теодора Генчовска се е отказала от назначенията на
Коментари Харесай

Тошко Йорданов скастри външната министърка Генчовска и тя няма да назначава кари от ДС

Външният министър Теодора Генчовска се е отказала от назначенията на доктор Петьо Петров, когото гласеше за шеф на кабинета си, както и на съветниците Петко Сертов, Елена Кирева и Петър Воденски, стана ясно преди малко. 

" Няма да има нито един консултант от Държавна сигурност в екипа на Министерство на външните работи ", разгласи в коридорите на парламента председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов , от чиято квота в Министерски съвет е Генчовска. Той увери, че няма нито един от хората, които се спрягат като съветници или каквото и да e в екипа на министъра, който дава отговор за външните работи. 

Припомняме, че през вчерашния ден изтече лист с предложенията за политическия кабинет на Теодора Генчовска в Министерство на външните работи, който разбуни духовете. Трима от четиримата препоръчани са свързани с Държавна сигурност, а Петко Сертов е някогашен шеф на ДАНС от времето на Тройната коалиция - все обстоятелства, които не се одобриха добре и от съдружните сътрудници, и от обществото.

Тази заран дипломатът Боян Чуков отбрани назначенията, но неговият глас бе измежду дребното, които се изрекоха в поддръжка на предлагането. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР