Външният министър на Унгария Петер Сиярто обяви, че Европейският съюз

...
Външният министър на Унгария Петер Сиярто обяви, че Европейският съюз
Коментари Харесай

Унгария настоява ЕС да не подвежда Турция за членството

Външният министър на Унгария Петер Сиярто разгласи, че Европейският съюз би трябвало да спре " подвеждането " на Турция за вероятностите ѝ за участие в Общността и вместо това би трябвало да ѝ предложи " всеобхватно стратегическо партньорство ", оповестява " Асошиейтед прес ".

Сиярто посочи, че сътрудниците му от някои от по-големите страни членки на Европейски Съюз отхвърлят участието на Турция на срещи при закрити порти, само че не го споделят обществено.

Сиярто също по този начин похвалил ролята на Турция за попречването на към 4,5 млн. мигранти, най-вече сирийци, които понастоящем се намират в Турция, да дойдат в Европейски Съюз, изтъквайки, че " сигурността в Европа през днешния ден стартира в Турция ".

От своя страна трският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи пред публицисти, че Турция и Съединени американски щати се пробват да дефинират дата за вероятно посещаване в Турция на американския президент Доналд Тръмп на фона на задълбочаващия се раздор сред съдружниците от НАТО поради покупката от страна на Турция на съветски противоракетни системи С-400. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР