Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба заяви пред Financial Times,

...
Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба заяви пред Financial Times,
Коментари Харесай

Кулеба за евентуален отказ от ЕС за статус на кандидат за Украйна – това няма да го преглътнем

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба съобщи пред Financial Times, че в случай че през юни Европейски Съюз откаже на страната му статут на кандидат-член на общността, това ще бъде машинация от страна на европейците.

" Ако не получим статут на претендент, това може да значи единствено едно - Европа се пробва да ни измами. И ние няма да преглътнем това. " – уточни Кулеба в отговор на концепцията на френския президент Еманюел Макрон за основаване на " нова политическа общественост " за европейските страни, които към момента не са признати в Европейски Съюз.

Вчера Макрон съобщи, че процесът на приемане на Украйна в общността ще отнеме години и даже няколко десетилетия. Изявлението му идва на фона на неговото покровителство за Русия след поредицата от диалози с нейния президент Владимир Путин – по думите на Макрон, Русия не трябва „ да бъде унижавана “, тъй като ще би трябвало с нея да се договаря за мир.

Кулеба от своя страна означи, че за украинските управляващи основното е страната да получи статут на претендент за Европейски Съюз.

" Украйна е единственото място в Европа, където хората умират за полезностите, върху които е учреден Европейски Съюз. И считам, че това би трябвало да се почита. " – акцентира той.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР