Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба призова за по-бързи доставки

...
Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба призова за по-бързи доставки
Коментари Харесай

Кулеба призова за по-бързи доставки на ракети с голям обсег и ПВО

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба прикани за по-бързи доставки на системи за противовъздушна защита, бойни дронове и ракети с огромен обхват, заяви " Гардиън ".

От външното министерство в Киев оповестиха, че Кулеба е призовал западните сътрудници на Украйна да отговорят на съветските удари по Украйна, като " ускорят доставките на спомагателни системи за противовъздушна защита, бойни дронове от всички типове, ракети с огромен обхват на деяние с дължина над 300 км+ ".

В изказването се споделя още, че той е призовал сътрудниците да вземат " решение за прекачване на замразените съветски активи в интерес на Украйна и за преустановяване на контактите с съветските дипломати в съответните столици и интернационалните организации ".

През предишния месец Конгресът на Съединени американски щати не съумяха да одобрят още 50 милиарда $ помощ за сигурността на Украйна, защото договарящите не реализираха съглашение по желаните от републиканците в подмяна ограничения против миграцията.

Отделно от това Украйна чака да получи пакет от 50 милиарда евро от Европейски Съюз, чието даване наподобява нестабилно, откакто Унгария блокира одобряването на помощта.

Неуспехът да се одобряват двата законопроекта за финансиране разочарова украинските публични лица, които предизвестиха, че всяка смяна в политиката на Запада може да окаже мощно въздействие върху хода на войната. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР