Външният министър на Тайланд е на посещение в граничен град

...
Външният министър на Тайланд е на посещение в граничен град
Коментари Харесай

Първият дипломат на Тайланд посети границата с Мианмар на фона на сблъсъци, евакуации

Външният министър на Тайланд е на посещаване в граничен град покрай Мианмар, заяви Министерството на външните работи след дни на конфликти, при които войските на военното държавно управление бяха изгонени от въоръжени етнически малцинства групи, които разселиха стотици поданици.

В петък министърът на външните работи Парнпри Бахида-Нукара също ще посети два „ моста на другарство “, които свързват тайландския град Мае Сот и Миавади в Мианмар, значим търговски център сред двете народи.

Външното министерство на Тайланд сподели, че ще прегледа подготовката за по-нататъшен приток на хора, бягащи от боевете в Мианмар.

По-рано тази седмица Тайланд съобщи, че е подготвен да одобри 100 000 души, бягащи от Мианмар. Но тайландският министър председател Срета Тависин предизвести в четвъртък, че боевете не би трябвало да се популяризират във въздушното пространство на страната му.

Сражението сред военните в Мианмар и въоръжените групировки на етническите малцинства раздруса Миавади тази седмица, изпращ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР