Външният министър на страната отбеляза през август 2023 г., че

...
Външният министър на страната отбеляза през август 2023 г., че
Коментари Харесай

Официално: Саудитска Арабия се присъедини към БРИКС

Външният министър на страната означи през август 2023 година, че кралството ще изследва детайлностите преди препоръчаната дата за присъединение на 1-ви януари и ще вземе " подобаващото решение ".

 

Принц Фейсал бин Фархан посочи, че групата БРИКС е " потребен и значим канал " за подсилване на икономическото съдействие.

 

Преди това блокът BRICS включваше Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, само че се чака да се удвои, откакто Саудитска Арабия се причисли към Обединените арабски емирства, Египет, Иран и Етиопия като нови членове.

 

Влизането на Саудитска Арабия се случва на фона на геополитическото напрежение сред Съединени американски щати и Китай и разширението на въздействието на Китай в кралството.

 

Въпреки продължаващите солидни връзки със Съединени американски щати, Саудитска Арабия от ден на ден следва своя личен път от угриженост, че Вашингтон е по-малко зает със сигурността на Персийския залив, в сравнение с в предишното, написа Ройтерс.

 

Разширяването може да ускори заявената упоритост на групата да стане първенец на световния юг, макар че Аржентина даде знак през ноември, че няма да одобри покана за присъединение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР