Външният министър на Русия Сергей Лавров е заявил, че пропагандната

...
Външният министър на Русия Сергей Лавров е заявил, че пропагандната
Коментари Харесай

Лавров настоя САЩ и партньори да прекратят пропагандата

Външният министър на Русия Сергей Лавров е декларирал, че пропагандната акция на Съединени американски щати и техни съдружници за идна съветска експанзия по отношение на Украйна преследва провокативни цели.

Думите на Лавров се цитират от съветските държавни медии и са изречени в телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън. Руските медии категорично декларират, че диалогът е извършен по самодейност на американската администрация.

" Министър Лавров е подчертал, че пропагандната акция, която се организира от Съединени американски щати и техните съдружници, насърчава Киев да саботира Минските съглашения и да прави пагубни дейности за силови решения в Донбас ", цитира Новости думите на Лавров, изречени в телефонния диалог с Антъни Блинкън.

Руският посланик още веднъж е декларирал също, че Съединени американски щати и НАТО пренебрегват всички съветски оферти за гаранции за сигурността на Руската федерация, в това число по основни такива като поемането на ангажимент за неразширяването на Алианса към съветските граници и отвод от развръщане на бойни системи и въоръжение наоколо до съветските граници . В диалога е подложен акцент върху тези централни въпроси в отговора на Руската федерация на разменените сред Съединени американски щати и НАТО от една страна и РФ от друга документи, които ще бъдат доведени до знанието на сътрудници и другари.
 Телефонна дипломация: Блинкън приказва с Путин и Тръс
Телефонна дипломация: Блинкън приказва с Путин и Тръс

Днес с Путин приказват и Байдън и Макрон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР