Външният министър на Полша Радослав Шикорски заяви на срещата си

...
Външният министър на Полша Радослав Шикорски заяви на срещата си
Коментари Харесай

Успехът на Путин в Украйна ще бъде бедствие за Запада, каза в САЩ полският външен министър

Външният министър на Полша Радослав Шикорски съобщи на срещата си във Вашингтон с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, че съветският президент Владимир Путин не би трябвало да реализира триумф в Украйна, тъй като това би било злополучие за целия Запад, съобщи сътрудник на Укринформ, представен от Българска телеграфна агенция.
 
" Очаквам да обсъдим какво можем да създадем, с цел да бъдем сигурни, че Путин няма да завладее Украйна, тъй като това би било злополучие освен за Украйна, само че и за Полша, а също по този начин, считам, и за Запада ", акцентира полският външен министър при започване на срещата. Той също по този начин изрази признателност към Съединени американски щати, че поддържат украинците против съветската експанзия, макар че Украйна не е част от НАТО. 
 
Държавният секретар на Съединени американски щати на собствен ред съобщи, че сътрудниците би трябвало да създадат допустимо " Украйна да може да стъпи на крайници във военно, икономическо и демократично отношение за доста години напред ". Блинкън също по този начин благодари на Полша за солидарността с Украйна от началото на пълномащабната съветска експанзия. 
 
В рамките на визитата си във Вашингтон полският външен министър Шикорски през вчерашния ден към този момент се срещна със съветника по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, с който е разискал по-нататъшната поддръжка за Украйна. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР