Външният министър на Косово Доника Гервала обяви за персона нон

...
Външният министър на Косово Доника Гервала обяви за персона нон
Коментари Харесай

Косово обяви за персона нон грата руския сътрудник на мисията на ООН - UNMIK

Външният министър на Косово Доника Гервала разгласи за личност нон грата съветският помощник на Мисията на Организация на обединените нации в Косово и Метохия (МООНК, UNMIK) , заяви ТАСС.

По предложение на премиера на Косово Албин Курти в този момент е признато решение да се разгласи за личност нон грата съветският помощник на UNMIK в Косово поради нездравословното въздействие, което би нарушило националната сигурност ", написа Гервала в обществената мрежа Фейсбук.

По-рано, на 22 октомври президентът на непризнанатата от Русия Република Косово Вьоса Османи разгласи за личност нон грата двама съветски дипломати от Канцеларията на посолството на Русия в Сърбия в Прищина.

По думите на Османи, дейностите на съветските дипломати видимо " отрицателно са повлияли на националната сигурност и конституционните порядки " на " самопровъзгласилото се образувание " (според съветската осведомителна агенция).

Ситуацията в Косово и Метохия два пъти внезапно се изостри поради нападателните дейности на прищинските управляващи , задействали спецполицията на републиката (която е приета от България на 20 март 2008 г.).

При последното покачване на напрежението няколко десетки сърби бяха потърпевши, един е с тежка огнестрелна рана.

На 15 октомври непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи на съвещанието на Съвета за Сигурност на интернационалната организация, че ситуацията в северните региони на самостоятелния край Косово за предходния месец очевидно се е влошила и прикани за сериозна угриженост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР