Външният министър на Европейския съюз Жозеп Борел приветства успеха на

...
Външният министър на Европейския съюз Жозеп Борел приветства успеха на
Коментари Харесай

Борел приветства успеха на Байдън в САЩ

Външният министър на Европейския съюз Жозеп Борел приветства триумфа на Байдън на президентските избори в Съединени американски щати и съобщи, че напускането на американския президент Доналд Тръмп отваря вратата за съдействие на Европейски Съюз с американски президент, " който не вижда Европа като зложелател ".
В своя блог Борел написа, че ще се откаже от нормалния дипломатически протокол и процедура да заобикаля изложение на политическа принадлежност, заявявайки, че просто е „ очарован от резултата от изборите в Съединени американски щати “, оповестяват английските медии.
 Гутериш поздрави Байдън с два дни забавяне Гутериш поздрави Байдън с два дни забавяне
В понеделник генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш поздрави Джо Байдън за спечелването на американското президентство - и америка...
„ Не е загадка, че последните четири години бяха комплицирани във връзка с връзките сред Европейски Съюз и Съединени американски щати. Те бяха белязани от многочислени политически различия, даже ерозия и загуба на смисъла на някои правила, които съгласно нас бяха в основата на трансатлантическото партньорство “, написа Борел, приветствайки готовността на Байдън да възвърне единството и да зачита демократичните правила и институции в духа на партньорство.
„ Очаквам с неспокойствие да работя с американския президент, който не вижда врагове в Европейски Съюз, които желаят да създадат каквото и да било в ущърб на Съединени американски щати “, добави Борел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР